Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL7. Peet Bogaard vertelt in de herhaling van Studio VisTV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder karpervissende vrouwen, snoekbaars op het Lauwersmeer en gaan we in VisTV Next achter de monsterbaarzen aan.

 

Bij het vissen op haaien gaan de gedachten al snel uit naar tropische oorden. Toch zwemmen er zomers steeds meer haaien voor de Nederlandse kust. En die zijn gericht te bevissen. Peet ‘The Sharkman’ Bogaard heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze visserij. Deze Brabantse zeevisser vertelt je daar alles over zondagochtend. Naast hem zit Niels Brevé van Sportvisserij Nederland. Als projectleider van ‘Sharkatag’ volgt hij nauwgezet de opkomst van diverse haaiensoorten in onze kustwateren. Brevé legt uit wat we dankzij dit project allemaal te weten zijn gekomen en hoe het met de opmars van de haai zit.

Nationale karperdames
Karpervissende vrouwen langs de waterkant zijn al lang geen unicum meer. Zo is er sinds kort zelfs een nationaal damesteam karpervissen, samengesteld door De Karper Sportvisserij Nederland. Binnenkort vist dit team hun eerste internationale wedstrijd tegen Engeland. Bovendien vormt deze pilot de opmaat naar een WK Karpervissen voor dames dat volgend jaar wordt georganiseerd. Twee teamleden Sabine Groenhof en Angelique de l’Ecluse vertellen onder andere hoe de aanloop naar zo’n karperwedstrijd eruit ziet. Verder leggen ze uit hoe je als wedstrijdkarpervisser moeten samenwerken en opereren als een team.

Sportvissen in natuurgebieden
Vissen in natuurgebieden krijgt gelukkig steeds meer draagvlak bij natuurbeheerders. In de studio zitten daarom boswachter Harco Bergman en Roel Posthoorn van Natuurmonumenten. Bergman ontvangt sportvissers al jaren met open armen in ‘zijn’ Kuinderbos in de Noordoostpolder. In 2013 werd daar zelfs het eerste NK IJsvissen gehouden. Posthoorn is projectleider van de ‘Markerwadden’. Hij weet alles over de toekomstige sportvismogelijkheden van dit nieuwe eilandengebied in het Markermeer. Deze archipel wordt momenteel aangelegd en in 2018 opengesteld voor sportvissers en recreanten.

Megabaars in VisTV Next

In VisTV Next worden we deze aflevering getrakteerd op een megabaarzenspektakel. Robert de Wilt gaat namelijk op pad met Chris Chew. Deze fanatieke roofvisser vist gericht op megabaars langs en op de vele rivierplassen die ons land rijk is. Hij legt voor de camera uit hoe ook jij gericht op deze prachtige rovers kunt vissen. We kunnen alvast verklappen dat het een XXL-baarzenbal wordt! 

 

GERELATEERDE BERICHTEN
VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

Feederen aan het Haringvliet in de herhaling

In de tweede herhaling van VisTV 2017 reizen Ed en Marco komende zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.

 

Herhaling VisTV start met metersnoek

In de eerste aflevering van de herhalingen van VisTV 2017 reizen Ed en Marco af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gaan ze achter de grote snoeken aan.

 

MEGASNOEK EN VISSEND ONTSTRESSEN IN STUDIO VISTV

Stem zondag om 9:00 uur je televisie weer af op RTL7. In de zevende herhaling van Studio VisTV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Nieuwe film: Meerval met Ed en Marco

In deze aflevering van VisTV Extra vissen Ed en Marco vanaf een eiland in de Westeinderplassen. Van oudsher het bekendste leefgebied van de meerval in Nederland.

Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062