Stem zondag om 9:00 uur je televisie weer af op RTL7. In de zevende herhaling van Studio VisTV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Wie ‘Struikrovers’ Thijs Koopmans en Jelle de Jong volgt op Facebook, weet dat deze fanatieke roofvissers veel grote vissen vangen. Vanuit hun knalgele Rana boot vangen ze regelmatig 130cm+ snoeken, 50cm+ baarzen en moddervette zeebaarzen. Vorig jaar werden ze zelfs tweede bij de prestigieuze Predatortour. In de studio vertellen de ‘Struikrovers’ hoe zij gericht achter de allergrootste vissen van de Nederlandse rivierdelta aangaan. Tussendoor word je als kijker getrakteerd op schitterende beelden van hun vangsten.

Migrerende snoekbaars
Snoekbaars is misschien wel de meest mysterieuze vis van de Nederlandse wateren. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het gedrag van deze rover. In het tweede studioblok zijn daarom Hendry Vis van onderzoeksbureau VisAdvies en André Breukelaar van Rijkswaterstaat te gast. Beide onderzoekers weten veel over deze bijzondere vis. Hendry Vis –tevens meervoudig Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen – doet onderzoek naar het gedrag van snoekbaars rond de Haringvlietsluizen. André Breukelaar onderzocht eerder al uitgebreid het migratiegedrag van snoekbaars in het Benedenrivierengebied. 


Ontstressen langs de waterkant
Stress vormt een steeds groter maatschappelijk probleem. Veel en regelmatig stress ervaren is ongezond voor lichaam en geest. Ambulancemedewerker Rick Stalenhoef en politieagent Joop Meekers hebben dankzij hun werk dagelijks te maken met stressvolle situaties. De mannen kennen elkaar via het sportvissen en zien hun gezamenlijke hobby als de perfecte uitlaatklep om te ontstressen. Ze vertellen hoe ze aan en op het water traumatische ervaringen verwerken en tot rust komen.

 

Winterkarpers in VisTV Next
Wie denkt dat je in de winter geen karper kunt vangen, moet zeker ook het onderdeel VisTV Next checken. Robert de Wilt gaat dit keer namelijk op pad met Bente Morsch. Deze vader van twee jonge kids wil zijn beperkte vistijd effectief benutten. Om in de winter succesvol te zijn, vist hij in de stadswateren van Castricum met de methodfeeder op karper. Bente laat in dit item precies zien hoe hij deze visserij aanpakt. 

 

GERELATEERDE BERICHTEN
VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

Feederen aan het Haringvliet in de herhaling

In de tweede herhaling van VisTV 2017 reizen Ed en Marco komende zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.

 

Herhaling VisTV start met metersnoek

In de eerste aflevering van de herhalingen van VisTV 2017 reizen Ed en Marco af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gaan ze achter de grote snoeken aan.

 

Nieuwe film: Meerval met Ed en Marco

In deze aflevering van VisTV Extra vissen Ed en Marco vanaf een eiland in de Westeinderplassen. Van oudsher het bekendste leefgebied van de meerval in Nederland.

MEGABAARZEN EN VISSEN OP HAAIEN IN STUDIO VISTV

Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL7. Peet Bogaard vertelt in de herhaling van Studio VisTV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder karpervissende vrouwen, snoekbaars op het Lauwersmeer en gaan we in VisTV Next achter de monsterbaarzen aan.

 

Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062