In de eerste aflevering van de herhalingen van VisTV 2017 reizen Ed en Marco af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gaan ze achter de grote snoeken aan.

 

Almeerse monsters
In een stadsgracht waar op het eerste oog alleen een grote kolonie zwanen huist, schijnen onder water grote groene monsters te zwemmen. Met verse, dode aasvissen onder de dobber proberen Ed en Marco deze snoeken tot een aanbeet te verleiden. Ze gooien hun voorns en zeevissen op strategische plekken rond een brug in de hoop daar een fraaie Esox lucius te treffen. In deze eerste VisTV-uitzending van 2017 zie je niet alleen prachtige beelden, Ed en Marco laten ook zien hoe je de kieuwgreep toepast, hoe snel je aanslaat bij een aanbeet en welke materialen je nodig hebt om een snoek veilig te landen en onthaken.


Populair
Snoeken met dood aas is vandaag de dag haast net zo populair als vissen met kunstaas. Logisch, want met deze techniek wordt in Nederland elke winter veel grote snoek gevangen. Die houdt zich in de koude maanden immers vooral op in de buurt van scholen witvis die in havens en stadswater overwinteren. Met zoveel voedsel voorhanden, maken de snoeken zich daar niet druk om kunstaas, maar pakken ze zonder al te veel inspanning liever een dode aasvis. Benieuwd naar dit avontuur? Stem dan komende zondag om 09.00 uur je televisie af op RTL 7.

GERELATEERDE BERICHTEN
VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

Feederen aan het Haringvliet in de herhaling

In de tweede herhaling van VisTV 2017 reizen Ed en Marco komende zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.

 

MEGASNOEK EN VISSEND ONTSTRESSEN IN STUDIO VISTV

Stem zondag om 9:00 uur je televisie weer af op RTL7. In de zevende herhaling van Studio VisTV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Nieuwe film: Meerval met Ed en Marco

In deze aflevering van VisTV Extra vissen Ed en Marco vanaf een eiland in de Westeinderplassen. Van oudsher het bekendste leefgebied van de meerval in Nederland.

MEGABAARZEN EN VISSEN OP HAAIEN IN STUDIO VISTV

Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL7. Peet Bogaard vertelt in de herhaling van Studio VisTV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder karpervissende vrouwen, snoekbaars op het Lauwersmeer en gaan we in VisTV Next achter de monsterbaarzen aan.

 

Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062