In de tweede herhaling van VisTV 2017 reizen Ed en Marco komende zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.

 

De laatste jaren raakte het Haringvliet steeds meer in de vergetelheid bij witvissers. Aan Ed en Marco de taak om voor het oog van de VisTV-camera te kijken of dat wel terecht is. Als het duo op de eerste stek arriveert, ziet het er in ieder geval veelbelovend uit. De forse keien maken het ietwat lastig om de uitrusting aan de waterkant te krijgen. Uiteindelijk staat alles toch op zijn plek. Tijd om de lijnen nat te maken.


Improviseren
Terwijl het duo geniet van de schitterende omgeving, blijven de hengeltoppen echter roerloos richting horizon wijzen. Wat Ed en Marco ook proberen, voorlopig schittert de vis door afwezigheid. Vissen is improviseren en daarom besluit Ed het over een andere boeg te gooien. Hij maakt ver uit de kant een nieuwe voerplek. Hopelijk ligt daar de sleutel tot succes. Zowaar begint deze ‘verre’ feederhengel even later al heftig te stuiteren. Een kleine blankvoorn zorgt ervoor dat eindelijk de nul wordt weggepoetst.


Waterplantenoverlast
Toch wordt het na deze eerste vis wederom akelig stil. Ed en Marco besluiten daarom te verkassen naar ondieper water tussen Hellevoetsluis en de Haringvlietdam. Op deze nieuwe stek is het water een stuk helderder. Zouden hier dan die lappen van brasems huizen waar het water om bekend stond? Het duo komt er echter al snel achter dat helder en ondiep water alle ruimte geeft aan waterplanten. Grote wiervelden zorgen ervoor dat de presentatoren lang moeten zoeken naar een wiervrije plek. Als het tweetal eindelijk een schoon stuk vindt, is het ook nog een hele kunst om tijdens het binnendraaien niet verstrikt te raken in een oerwoud van waterplanten.


Verdachte bewegingen
Nadat er de nodige kilo’s wier op de oever zijn gedraaid, beginnen Ed en Marco ernstig te  vermoeden dat alle verhalen over het huidige Haringvliet kloppen. Ze vragen zich hardop af of het verstandig is om op deze stek te blijven of dat het tijd wordt om weer te verkassen. Uiteindelijk beginnen de feedertoppen dan toch verdachte bewegingen te maken. Of dit ook de zo gewenste vloermatten van brasems oplevert, zie je komende zondag. Kijk hier onder naar de promo.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

Herhaling VisTV start met metersnoek

In de eerste aflevering van de herhalingen van VisTV 2017 reizen Ed en Marco af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gaan ze achter de grote snoeken aan.

 

MEGASNOEK EN VISSEND ONTSTRESSEN IN STUDIO VISTV

Stem zondag om 9:00 uur je televisie weer af op RTL7. In de zevende herhaling van Studio VisTV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Nieuwe film: Meerval met Ed en Marco

In deze aflevering van VisTV Extra vissen Ed en Marco vanaf een eiland in de Westeinderplassen. Van oudsher het bekendste leefgebied van de meerval in Nederland.

MEGABAARZEN EN VISSEN OP HAAIEN IN STUDIO VISTV

Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL7. Peet Bogaard vertelt in de herhaling van Studio VisTV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder karpervissende vrouwen, snoekbaars op het Lauwersmeer en gaan we in VisTV Next achter de monsterbaarzen aan.

 

Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062