In de vierde aflevering van VisTV gaan Ed en Marco struinen door de eeuwenoude polder Arkemheen. Dit schitterende en rustieke groengebied vlakbij Nijkerk schijnt een goed karperbestand te herbergen. Licht bepakt, met slechts een penhengel, blikje maïs en onthaakmat, gaat het duo de sloten af op zoek naar een fraaie polderschub.

 

Ed en Marco zijn er al met het krieken van de dag bij. Op hele warme dagen zijn dat vaak de momenten dat de vis het actiefst is. Vandaag belooft zo’n fantastische zomerdag te worden. Terwijl de eerste zonnestralen over de weilanden schijnen, spreiden de presentatoren hun kansen door met wat maïs enkele voerplekjes te maken. Ed laat daarna zijn pen zakken voor een duiker en Marco kiest voor een stek naast wat plompebladeren.

Vis op de stek
Al snel ontdekt Ed activiteit rond zijn pennetje. Belletjes verraden dat er in elk geval vis op de stek aast. Als daarna zijn pen de diepte in suist, is de euforie groot. De dader blijkt echter geen karper, maar een onvervalste vloermat van een brasem. Ed is er blij mee. Bovendien houdt hij hiermee een traditie in ere,  in bijna elke VisTV karpersessie duikt de brasem op. Na dit eerste succes schieten de pennen nog een aantal keer onder. Telkens weer bonkt het hart in de keel van Ed en Marco. Ze vangen genoeg, maar louter witvis. De karper laat het vooralsnog afweten.

Afkoelen
Na een paar uur vissen, vraagt het duo zich hardop af of het misschien te warm is geworden. Op het heetste moment van de dag besluiten ze daarom even de toerist uit te hangen. Arkemheen behoort namelijk tot één van onze oudste polders. Het is een uniek stukje Nederland met kronkelige slootjes die ooit zijn ontstaan als getijdekreken van de Zuiderzee. Nadat het tweetal is afgekoeld in de schaduw, gaan ze met hernieuwde energie de brandende zon weer in. Marco heeft hier in het verleden al eens karper gevangen, dus het vertrouwen is nog steeds groot. Als er wederom belletjes op de voerstek verschijnen, stijgt de spanning. Of dit eindelijk de zo gewenste karpers oplevert, zie je komende zondag vanaf 9.00 uur op RTL7. kijk hieronder de promo.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062