Zondag reizen Ed en Marco in VisTV af naar de havenmonding van Delfzijl. Daar, op de grens met Duitsland, staat een dagje zeevissen aan de Eems-Dollard op het programma. In deze uithoek van Nederland probeert het duo platvis en wijting voor de camera te krijgen.

Hoewel Groningen niet echt bekend staat als typische zeevisprovincie, kan de zeevisser hier prima uit de voeten. Voor Ed en Marco is het bovendien een primeur: ze zijn niet eerder in het hoge noorden geweest voor een zeevisaflevering. Verhalen over uitstekende vangsten doet het duo echter besluiten om naar Delfzijl af te reizen, er niet vanuit gaande dat Koning Winter plotseling zou arriveren. In het ondiepe water van de Eems-Dollard kan dit weleens nadelig uitpakken.

Zeeaas spitten
Voordat Ed en Marco de zeehengels uit de foedralen halen, gaan ze eerst het wad op om vers aas te steken. Verser dan zelfgestoken zeepieren bestaat immers niet. Het spitten gaat echter niet van een leien dakje: Marco verliest zijn evenwicht in de zachte sliblaag en belandt, tot grote hilariteit van Ed, in de modder. Naast een nat pak levert het pieren steken weinig op. Gelukkig is het tweetal zo slim geweest om alvast wat zeeaas te kopen.

Afgaand tij
De volgende stop is het oostelijk havenhoofd van Delfzijl. Met zicht op het Duitse vaste land aan de overkant, werpen de presentatoren hun beaasde onderlijnen in het groenbruine water van de Eems-Dollard. Voordat de kou intrad, werd op deze stek veel wijting en platvis gevangen. Nu blijven de hengeltoppen echter lange tijd angstvallig stil. Misschien gaat het pas los zodra de stroming erin komt, oppert Marco. Als het water daarna flink in beroering komt door afgaand tij, weet Ed eindelijk de eerste schar te vangen. Benieuwd of er nog meer actie volgt? Kijk dan komende zondag vanaf 09.00 uur naar VisTV op RTL7.

 

GERELATEERDE BERICHTEN
play
Vissen op witvis en snoek in de Biesbosch

In de alweer laatste aflevering van dit seizoen vissen Daniël en Marco op witvis en snoek in het mooie natuurgebied de Biesbosch.

play
Vissen op witvis in de polder en op het Gooimeer

In de een na laatste aflevering van het seizoen VIS TV 2024  vissen Daniël en Marco op witvis in de polder van Eemnes en daarna in het Gooimeer.

play
Vissen op zeelt in een eeuwenoud meertje in VIS TV

In de tiende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Marco en Tamme op in Friesland op een oud meertje, waar ze zeelt proberen te vangen.

play
Vissen op bot in de Waddenzee

In de negende aflevering van het seizoen VIS TV 2024 vissen Daniël en Tamme op het wad in de buurt van Den Helder, waar ze bot proberen te vangen.

play
Bellyboaten op meerval en snoekbaars in de Dieze

 de achtste aflevering van het seizoen VIS TV 2024 – zondag 25 februari om 09:30 uur op RTL 7 – vissen Daniël en Marco op snoekbaars en meerval in de Dieze.

 

play
Vissen op roofvis en witvis aan de IJssel

In de zevende aflevering van dit seizoen vissen Marco en Tamme aan de IJssel waar ze hopen barbeel en snoekbaars te vangen.

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062