In de nieuwste YouTube film van VisTV vissen Ed en Marco in de stadssingels van Almere. Deze plantenrijke sierwateren herbergen namelijk een puik bestand aan een van onze mooiste sportvissen: de zeelt. 

Onze stadswateren worden steeds helderder. Daarmee zijn ook de waterplanten weer helemaal terug van weggeweest. Met als gevolg dat veel vissoorten zich hier weer thuis voelen, waaronder de zeelt. Voor Ed en Marco reden genoeg om de proef op de som te nemen in de wijk Almere Buiten. Ed doet dit deze keer met de bolognese hengel. Marco legt twee lichte karperstokken op de beetmelders.


Karpervissen op zeelt
Voordat Marco’s karperhengels te water gaan, maakt hij een voerplek met vismeelpellets en zoete maïs. De methodfeeder omkneedt hij met geweekte pellets. Een witte miniboilie aan de hair maakt het geheel af. Na het inwerpen op een open plek tussen de gele plomp kan het wachten op een ‘run’ beginnen. Als Marco zich vervolgens wendt tot de camera, volgt er meteen al een reeks piepen uit de beetmelder.

Bolognese
Ed voert op verschillende plekken met een mengsel van hennep, maïs en pellets. Met een ‘bolo’ – een lange telescopische werphengel – struint hij deze één voor één af. Aan de haak onder Ed’s pen hangt een flinke worm – hét aas voor Tinca tinca. Al snel blijkt echter dat vooral de voorns en baarzen zich tegoed doen aan de pieren. Als de pen op één van de stekken ineens wel mooi weg loopt, blijkt een schitterende stadszeelt er toch ook niet vies van. 

Wist je dat VisTV iedere vrijdag een nieuwe video post op YouTube? Mis geen video en abonneer je op ons kanaal!

 

GERELATEERDE BERICHTEN
Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Iraanse barbelen en snoekende Belgen in Studio VisTV

Komende zondag om 9:00 uur zie je op RTL 7 de 4e herhaling van Studio VisTV. In deze aflevering zijn onder andere avonturier Arnout Terlouw en de mensen achter Project Visserslatijn te gast. Verder gaan wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog en roofvisser Willem Stolk dieper in op de vraag of vissen kleuren kunnen onderscheiden.

 

Jerkbait basispakket

Speciaal voor iedereen die wil beginnen met jerkbait vissen hebben we een voordelig starterspakket samengesteld. 

Opnamen VisTV 2018 in volle gang

Terwijl de herhalingen van VisTV 2017 en Studio VisTV lopen. Zijn wij alweer druk bezig met de opnamen voor een nieuw seizoen VisTV!

VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

VisMasters Live gemist?

Heb je 08 juni de VisMasters gemist? Geen probleem. Je kunt de 2 uur durende viswedstrijd tussen Jurgen Spierings en Jan Zekveld gewoon terugkijken. 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062