In de nieuwste YouTube film van VisTV vissen Ed en Marco in de stadssingels van Almere. Deze plantenrijke sierwateren herbergen namelijk een puik bestand aan een van onze mooiste sportvissen: de zeelt. 

Onze stadswateren worden steeds helderder. Daarmee zijn ook de waterplanten weer helemaal terug van weggeweest. Met als gevolg dat veel vissoorten zich hier weer thuis voelen, waaronder de zeelt. Voor Ed en Marco reden genoeg om de proef op de som te nemen in de wijk Almere Buiten. Ed doet dit deze keer met de bolognese hengel. Marco legt twee lichte karperstokken op de beetmelders.


Karpervissen op zeelt
Voordat Marco’s karperhengels te water gaan, maakt hij een voerplek met vismeelpellets en zoete maïs. De methodfeeder omkneedt hij met geweekte pellets. Een witte miniboilie aan de hair maakt het geheel af. Na het inwerpen op een open plek tussen de gele plomp kan het wachten op een ‘run’ beginnen. Als Marco zich vervolgens wendt tot de camera, volgt er meteen al een reeks piepen uit de beetmelder.

Bolognese
Ed voert op verschillende plekken met een mengsel van hennep, maïs en pellets. Met een ‘bolo’ – een lange telescopische werphengel – struint hij deze één voor één af. Aan de haak onder Ed’s pen hangt een flinke worm – hét aas voor Tinca tinca. Al snel blijkt echter dat vooral de voorns en baarzen zich tegoed doen aan de pieren. Als de pen op één van de stekken ineens wel mooi weg loopt, blijkt een schitterende stadszeelt er toch ook niet vies van. 

Wist je dat VisTV iedere vrijdag een nieuwe video post op YouTube? Mis geen video en abonneer je op ons kanaal!

 

GERELATEERDE BERICHTEN
VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

Feederen aan het Haringvliet in de herhaling

In de tweede herhaling van VisTV 2017 reizen Ed en Marco komende zondag af naar het immense Haringvliet. In het verleden kon je hier fantastisch op grote brasem en bakken van blankvoorns vissen. Hoog tijd om — gewapend met stevige feederhengels — te kijken hoe het tegenwoordig is gesteld met het witvisbestand.

 

Herhaling VisTV start met metersnoek

In de eerste aflevering van de herhalingen van VisTV 2017 reizen Ed en Marco af naar de binnenstad van Almere. Gewapend met kakelverse, dode voorns, sardines, haringen en makreel gaan ze achter de grote snoeken aan.

 

MEGASNOEK EN VISSEND ONTSTRESSEN IN STUDIO VISTV

Stem zondag om 9:00 uur je televisie weer af op RTL7. In de zevende herhaling van Studio VisTV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Nieuwe film: Meerval met Ed en Marco

In deze aflevering van VisTV Extra vissen Ed en Marco vanaf een eiland in de Westeinderplassen. Van oudsher het bekendste leefgebied van de meerval in Nederland.

MEGABAARZEN EN VISSEN OP HAAIEN IN STUDIO VISTV

Wil je weten hoe je langs de Nederlandse kust haaien kunt vangen? Stem dan komende zondag je televisie af op RTL7. Peet Bogaard vertelt in de herhaling van Studio VisTV hoe hij heuse ruwe haaien vangt op de Oosterschelde. Verder karpervissende vrouwen, snoekbaars op het Lauwersmeer en gaan we in VisTV Next achter de monsterbaarzen aan.

 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062