Komende zondag kun je kijken naar de derde herhaling van Studio VisTV. In deze uitzending gaat het over exoten, rechtszaken en de invloed van het weer op de vangsten. Studio VisTV zondag om 09:00 uur op RTL7.


Wat hebben de grondel, Amerikaanse hondsvis, knorrepos en grootkopkarper gemeen? Het zijn allemaal exoten die in de Nederlandse wateren huizen. Visdeskundige en soortenjager Pieter Beelen weet alles over deze bijzondere vissen. Hij vertelt wat de oorsprong is van de exoten en nog belangrijker: waarom ze interessant zijn voor de sportvisser.
 
Sportvisserij Nederland voert verschillende rechtszaken. Zo lopen er op dit moment een aantal zaken tegen de overbevissing in het Benedenrivierengebied, de staand wantvisserij in de Europoort en de waterkrachtcentrales. Jurist Ruben Bil en adjunct-directeur Fred Bloot van Sportvisserij Nederland geven in de studio een update over deze rechtszaken. Ook leggen ze uit waarom de gang naar de rechter soms nodig is en wat er bij Sportvisserij Nederland nog meer gebeurt op juridisch gebied.
 
Bijna iedere sportvisser heeft wel een theorie over de invloed van het weer op de vangsten. Hoge luchtdruk of lage luchtdruk, stabiel weer of onrustig – het heeft allemaal invloed op het gedrag van de vis. In het laatste studioblok proberen weerman Henk Huizinga en fanatiek karpervisser Gerwin Gerlach te verklaren waarom het ene weertype beter is dan het andere. Ook geven ze tips hoe je goede weersomstandigheden om vis te vangen kunt herkennen.
 
In VisTV Next gaat presentator Robert de Wilt deze keer op bezoek bij Wouter Beyer. Deze milieubewuste karpervisser heeft een manier gevonden om heel eenvoudig én goedkoop loodvervangers te maken met kiezelstenen. Wil je leren hoe dat moet? Zondag legt Wouter het stap voor stap uit.
 

GERELATEERDE BERICHTEN
Nieuwe video: Rotterdamse stadskarper

In deze nieuwe YouTube video neemt Ties ons mee naar zijn achtertuin. Midden in Rotterdam gaan we karperen! 

Iraanse barbelen en snoekende Belgen in Studio VisTV

Komende zondag om 9:00 uur zie je op RTL 7 de 4e herhaling van Studio VisTV. In deze aflevering zijn onder andere avonturier Arnout Terlouw en de mensen achter Project Visserslatijn te gast. Verder gaan wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog en roofvisser Willem Stolk dieper in op de vraag of vissen kleuren kunnen onderscheiden.

 

Jerkbait basispakket

Speciaal voor iedereen die wil beginnen met jerkbait vissen hebben we een voordelig starterspakket samengesteld. 

Opnamen VisTV 2018 in volle gang

Terwijl de herhalingen van VisTV 2017 en Studio VisTV lopen. Zijn wij alweer druk bezig met de opnamen voor een nieuw seizoen VisTV!

VisTV terugkijken?

Heb je een uitzending van VisTV gemist? Of wil je een oude aflevering terugkijken? Geen probleem, kijk hem terug met VisTV gemist. 

VisMasters Live gemist?

Heb je 08 juni de VisMasters gemist? Geen probleem. Je kunt de 2 uur durende viswedstrijd tussen Jurgen Spierings en Jan Zekveld gewoon terugkijken. 

Tangram Media
Tangram Media
Dijnselburgerlaan 1-18
3705 LP Zeist
030-6963062